Food

Asian lunch in a jar

21 augustus 2016
Petite-amie Asian lunch in a jar

De laatste tijd vliegen de jars je om de oren en ik moet toegeven dat we in ons huishouden ook zijn gezwicht. Vooral Rick vind het heel erg lekker om een verse en gezonde lunch mee te nemen naar kantoor. Vaak maakt hij in de avond meerdere jars klaar die hij dan de komende dagen kan eten. Belangrijk is dat je begint met de “natte” ingredienten zoals de dressing. Daarna voeg je producten toe zoals rijst, paste, noodles of bonen en daarna de rauwkost. Zo kan de rauwkost niet slap worden door de dressing. Wij hebben erg kunnen smullen van deze Asian lunch in a jar en daarom wil het recept graag met jullie delen!

Petite-amie Asian lunch in a jar

Wij hebben deze jars de avond van tevoren gemaakt en bewaard in de koelkast. Je kunt ze ook voor meerdere dagen vooruit maken!

Ingrediënten voor 2 jars:
– 100 gram noodles gekookt
– 1/2 paprika in stukjes
– 2 lente-uien in ringetjes
– een kopje edamame bonen (Toko, je moet de boontjes uit het schilletje halen. Ik had al voorgekookte)
– 1 wortel geraspt
– 2 handjes knapperige rijstnoedels (Toko)

Dressing:
– 1 eetlepel pindakaas
– 2 theelepels sambal oelek
– 2 theelepels rijstazijn
– 2 theelepels soya saus
– halve eetlepels zwarte sesamzaadjes
– 30 ml olijfolie

Stap 1: Maak de dressing door in een kleine kom de pindakaas, sambal, rijstazijn en de soya saus te mixen. Blijf mixen en voeg langzaam de olijfolie toe zodat deze helemaal kan mengen met de andere ingrediënten. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe.

Stap 2: Verdeel de dressing over twee jars. Vul vervolgens de jars met de rest van de ingrediënten in de volgende volgorde: noodles, paprika, edamame boontjes, geraspte wortel, bosui en als laatste de knapperige rijstnoedels. Ik heb de knapperige rijstnoedels de volgende dag pas toegevoegd omdat ik bang was dat ze zacht zouden worden.

Geniet ervan op je werk of juist wel lekker thuis!

Liefs, Sharon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply