Food

Aubergine rolletjes met pesto-ricotta

5 juli 2016
Petite-amie Aubergine rolletjes met pesto-ricotta

Vandaag hebben we een simpel en lekker recept voor je namelijk, aubergine rolletjes met pesto-ricotta creme. Ik heb deze rolletjes op zondag gegeten met nog wat andere lekkere dingen erbij maar het is natuurlijk ook een heel leuk hapje voor op een feestje. Wil je een hier een gerecht van maken voor het avondeten? Leg de rolletjes in een ovenschaal en maak een tomatensaus die je om de rolletjes heen giet. Wat geraspte kaas erover en zet de schaal in de oven. Jummie!!

Petite-amie Aubergine rolletjes met pesto-ricottaIngredi├źnten:
– 100 gram ricotta
– 2,5 theelepel groene pesto
– 1 theelepel citroensap
– 7 plakken aubergine (dun gesneden)
– peper en zout
– 7 blaadjes basilicum

Stap 1: Doe een beetje zout op de plakken aubergine en bak ze in de pan zonder olie tot ze bruin beginnen te kleuren en hun vocht verliezen. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.

Stap 2: Maak de pesto-ricotta door de ricotta in een kommetjes te mengen met de pest, citroensap en wat peper en zout.

Stap 3: Leg op elke plak aubergine een schep pesto-ricotta en rol de aubergine op tot een mooi rolletje. Leg een blaadje basilicum op de rolletjes en ze zijn klaar!

Serveer de rolletjes wel met een servetje. Zeker als je dit hapje gaat gebruiken op een feestje! Als je in de rolletjes bijt kan er wat van het ricotta mengsel uitvallen!

Succes met maken en eet smakelijk!

Liefs, Sharon

Petite-amie Aubergine rolletjes met pesto-ricotta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply