Food

Gezonde dadel-kokosreep

1 juli 2016
Petite-amie gezonde dadel-kokosreep

Heb jij ook zo vaak enorm veel zin in iets lekkers en dan vooral in iets zoets? Meestal ben je geneigd om die heerlijke chocolade reep te pakken of die fantastisch lekkere koekjes. Helaas zitten deze lekkernijen bomvol slechte suikers en dat wil je niet altijd. Vandaag heb ik deze heerlijke gezonde dadel-kokosrepen gemaakt en ze smaken naar meer! Ik denk dat ik de komende tijd ga experimenteren met verschillende soorten repen zodat ik altijd wat achter de hand heb om te snoepen! Maar lees nu snel verder voor het simpele recept van deze dadel-kokosrepen!

Petite-amie gezonde dadel-kokosreepIngredi├źnten:
– 20 Medjoul dadels, ontpit
– 3 eetlepels blanke amandelen
– 1,5 eetlepel kokos
– 2 eetlepels cacao nibs
– 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Stap 1: Maal de amandelen en cacao nibs grof. Doe ze vervolgens in een kom. Doe de kokos en kokosolie bij de amandelen en cacao nibs in de schaal.

Stap 2: Maal de dadels fijn en doe dit bij de rest in de kom. Roer alles goed door elkaar. Het is mega plakkerig dus ik heb dit eerst met een lepel gedaan. Hierdoor zit er overal een beetje kokosolie waardoor je daarna het mengsel beter kunt kneden met je handen. Het gaat dan minder plakken!

Stap 3: Neem een vel bakpapier en doe daar het mengsel op. Gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel aan te drukken en een rechthoek te maken. Het mag ongeveer 1 cm dik worden. Strooi er nog wat extra kokos overheen en vouw het bakpapier om de plak heen en leg ‘m in de koelkast voor minstens een half uur.

Stap 4: Neem de plak uit de koelkast en snijd ‘m in repen. Bewaren in de koelkast!

Liefs, Sharon

Petite-amie gezonde dadel-kokosreep

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply