DIY

Houten kerstboom!

14 december 2014
Petite amie DIY houten kerstboom

Dit jaar is het helemaal hot om een houten kerstboom te nemen! Net even iets anders dan normaal maar wel net zo feestelijk. Al een paar keer zag ik op Pinterest kerstbomen voorbij komen die gemaakt waren van takken. Ik besloot in het bos op zoek te gaan naar takken en zelf te proberen zo’n kerstboom te maken. Zelf vind ik dat ie goed gelukt is! Kijk snel verder hoe je heel snel deze makkelijke DIY kerstboom kunt maken.

Petite amie DIY houten kerstboom

Petite amie DIY houten kerstboom Petite amie DIY houten kerstboom

Petite amie DIY houten kerstboom

Stap 1: Zoek een paar houten takken in het bos. Zorg dat ze niet te dun zijn, want er moeten nog kerstballen aan gehangen worden. Laat de takken vervolgens een paar dagen drogen.

Stap 2: Maak de takken schoon door ze licht op te schuren en zaag ze vervolgens op maat. Leg de takken op de grond met de juiste hoeveelheid ruimte ertussen.

Stap 3: Neem een groot stuk touw en begin aan de onderste tak aan de linkerkant. Draai het touw een aantal keer om de tak en leg een knoop in het touw. Ga vervolgens naar de volgende tak en herhaal de stappen. Zorg dat je het touw niet doorknipt dit doe je pas helemaal aan het eind. Als je bij de laatste tak aankomt hou je een stuk touw over en herhaal je aan de rechterkant dezelfde stappen.

Stap 4: Sla in de takken een aantal spijkers om straks de kerstballen aan op te hangen. Hang vervolgens de boom aan de muur en leg eerst een lichtslang langs de takken. Vervolgens kun je de boom versieren en is je boom klaar!

Succes met maken!

Liefs, Sharon

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marjan 14 december 2014 at 13:46

    Love it!!

  • Leave a Reply