Culture

Weekendje Frankfurt

10 juli 2016
Petite-amie weekendje Frankfurt

Twee weken geleden zijn we met een aantal vrienden naar Frankfurt gegaan om een vriend op te zoeken. Hij is een aantal maanden geleden naar Frankfurt getrokken omdat hij daar een baan heeft. Super leuk want hij heeft het heel erg naar zijn zin! Natuurlijk moesten we even langs om te kijken waar hij terecht was gekomen. We hebben twee nachten in Frankfurt geslapen en een erg leuk weekend gehad. Lees snel verder om te lezen wat we allemaal hebben gedaan en voor een aantal tips.. Misschien ga je binnenkort zelf naar Frankfurt!

Onze reis is begonnen op de vrijdag na het werk. De rit duurt ongeveer 4 uurtjes en wij kwamen vrij laat aan aangezien we pas rond 7 uur waren vertrokken. Inchecken in het hotel en laten we de stad ingaan. Aangezien het al wat later was zijn we beland in een soort bar in een kelder! Een hele bijzondere ervaring moet ik je zeggen! We hebben een leuke avond gehad want de shotjes vloeide rijkelijk en de muziek was fantastisch. Wij meiden hebben de hele avond mee kunnen zingen met de Spice Girls, Britney Spears, Justin Timberlake en noem het maar op. Al weten we niet of de heren dit zo fantastisch vonden…

Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje Frankfurt

Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje FrankfurtDe volgende dag zijn we begonnen bij een food market genaamd Markt im Hof. Op de website kun je een indruk krijgen maar ik laat je ook wat foto’s zien! De markt is alleen geopend op zaterdag van 10 tot 17 uur. Je kunt er van alles kopen op het gebied van eten en drinken. Denk aan heerlijke sapjes, taartjes, kaas , hamburgers, Mexicaans eten en Aziatisch eten. Wij (Karin & Sharon) hebben een heerlijk vers sapje op en een soort kaneel-appel broodje. Heel lekker!

Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje Frankfurt

Petite-amie weekendje FrankfurtNa ons ontbijt zijn we door de stad gaan lopen langs de rivier richting het oude stadscentrum. Hier was een optocht waar allerlei landen aan bod kwamen. Leuk om even te zien! Na een stuk gewandeld te hebben zijn we op een terrasje neergestreken en helaas begon het die dag flink te regenen. Hierdoor zijn we uiteindelijk een tijdje een winkelcentrum ingegaan.

Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje Frankfurt’s Avonds zijn we gaan eten bij een Italiaan waar ze heerlijke pizza’s maakte. Ik (Sharon) had een pizza met porchetta, truffel en asperges. Jum!! Naast pizza’s hadden ze ook verschillende pasta’s, salades en lekkere toetjes op de kaart. Het restaurant zag er erg gezellig uit vanbinnen dus een aanrader om hier iets te gaan eten.

Petite-amie weekendje Frankfurt Petite-amie weekendje FrankfurtOm het etentje af te sluiten zijn we naar een plek gegaan waar ze de echte appelwijn schenken, namelijk Zum Gemalten Haus. Het was ook een restaurant maar we mochten ook alleen een drankje komen drinken. Appelwijn was voor ons bijzonder en nieuw. Je krijgt een flinke kan. Je schenkt een flink deel in je glas en dan doe je er wat bubbeltjes water bij. Naast dat de appelwijn een hele ervaring was, was het restaurant ook een hele ervaring. Het was een typisch Duits restaurant met zuurkool en bloedworst op de kaart. We hebben onze ogen uitgekeken! Een echte aanrader dus om eens appelwijn te gaan drinken!

Petite-amie weekendje Frankfurt
Zondag wilde we weer naar huis maar er moest natuurlijk weer eerst gegeten worden en dus zijn we naar een heel schattig ontbijt tentje gegaan waar ze een binnentuintje hadden. Hier hebben we even in de zon kunnen zitten en kunnen genieten van een lekker ontbijtje. Toast, eieren, croissantjes, verse jus d’orange … ze hadden van alles! En hierna weer lekker naar huis!

Wij hebben echt een top weekendje gehad in Frankfurt. Natuurlijk waren we met vrienden en dan maak je het altijd gezellig maar we hebben wel wat leuke plekjes in Frankfurt kunnen zien! Gaan jullie nu ook appelwijn drinken als je een keertje in Frankfurt bent? Wij zijn benieuwd!

Liefs, Karin & Sharon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply